Kennis. Passie. Resultaat.

Managed Services - DeLorentz & Partners

Robert-Jan Ransdorp is sinds 2006 in dienst bij DeLorentz & Partners. Binnen de afdeling managed services is hij verantwoordelijk voor hosting en systeembeheer. Daarbij neemt private cloud computing een belangrijke rol in. “Onze virtuele servers zijn de spil waar alles om draait.”

 

Stabiele en veilige plek

Waar klanten vroeger een kostbare investering moesten doen in eigen servers en software, maakt private cloud computing het nu mogelijk die extern onder te brengen. “Wij hebben daarvoor een omgeving op de Mediagateway in Hilversum”, legt Robert-Jan uit. “Een zeer stabiele en veilige plek, ideaal voor cloud computing. Op de enorme servers van de Mediagateway heeft iedere klant z’n eigen afgeschermde omgeving, helemaal afgestemd op diens wensen. Het is ook letterlijk een veilige plek, met pas- en vingerafdrukbeveiliging.”

 

Trend: Hybride oplossing

“Toen ik in 2006 begon hadden we een handvol virtuele servers, inmiddels hebben we er ruim 100 die we 24 uur per dag in de gaten houden.” Robert-Jan heeft van dichtbij de onstuimige groei van private cloud computing meegemaakt en begrijpt het succes: “De voordelen zijn groot. Niet alleen qua stabiliteit, gemak en veiligheid maar ook qua kosten. Als trend zie ik dat veel bedrijven kiezen voor een hybride oplossing. Een deel van hun dataverkeer laten ze via de eigen servers lopen en een ander deel besteden ze uit bij ons. Daarmee sparen ze een kostbare investering in hard- en software uit.”

 

Sfeer is super

Robert-Jan komt graag in het statige kantoorpand van DeLorentz aan de Hilversumse Borneolaan, waar bij mooi weer gezamenlijk in de tuin wordt gelunched en de tafeltennistafel een prominente plek inneemt: “De sfeer is hier super, we hebben hier verschillende generaties collega’s en de plek is natuurlijk geweldig. Ik vind het daarnaast heel belangrijk dat we onze kennis delen, niet alleen met elkaar maar ook met de bedrijven waarmee we samenwerken. Zo blijft iedereen scherp en gemotiveerd.”

 

Meegroeien

Robert-Jan heeft van Delorentz alle kansen gehad te groeien en zich verder te specialiseren: “Ik heb diverse cursussen gehad om de ontwikkelingen op gebied van private cloud computing bij te kunnen houden. Op gebied van hard- en software staat ICT nooit stil, als medewerker en als bedrijf moet je bijblijven. Dat is de uitdaging. Ik vind dat leuk: steeds weer nieuwe dingen leren en die toepassen in je werk, samen met de klanten. We zijn eigenlijk altijd bezig met nieuwe ideeën en nieuwe oplossingen.”